Telefoon: +31 30 737 00 25 Ma t/m vr (08:30 – 13:00) info@bibin.nl

BIBIN

Gebruiksrecht verwerven

LET OP!

Beste broeders en zusters,

Wij (BIBIN) zijn tijdelijk gestopt met het uitgeven van grafwerving.
Helaas stijgt het aantal sterfgevallen door de corana-epidemie en is het laten begraven van een overledene in land van herkomst bijna onmogelijk. Wij willen en kunnen het niet maken om straks nee te moeten verkopen bij accute situaties.

Op dit moment zijn wij de enige echte islamitische begraafplaats in Nederland (Zuidlaren ) waar men volledig volgens de islamitische regel- en wetgeving kan worden begraven. (De begraafplaats in Almere is vol.)

Wij hopen op uw begrip.
Ondertussen zijn wij druk bezig om andere geschikte locaties te vinden.

Gebruiksrecht verwerven:

U wenst het gebruiksrecht van een graf te verwerven om zeker te zijn van uw grafrust voor de toekomst. Leest u dan eerst onderstaande informatie s.v.p.. goed.

Wat zijn de kosten

U verwerft het recht om een graf in de toekomst te mogen gebruiken bij overlijden. De kosten bestaan uit 2 delen: het eerste deel betaalt u nu bij reservering; het tweede deel betaalt u op het moment dat er wordt begraven in het gereserveerde graf.

De kosten voor het eerste deel: gebruiksrecht zonder begraving zijn €1300,00. Hierin zijn ook inbegrepen de kosten van het algemeen onderhoud voor onbepaalde tijd van de begraafplaats. Dit is volgens het tarief 2020.

De kosten voor het tweede deel zijn: kosten voor de grafkelder, het gedenkteken, het openen en sluiten van het graf en de administratiekosten.

Let op: deze kosten betaalt u pas op het moment dat er wordt begraven in het gereserveerde graf. U betaalt dan de kosten volgens het tarief dat geldt in het jaar van begraven. Voor uw informatie: volgens het tarief 2020 zijn deze kosten in totaal €1415,00.

Houdt u er rekening mee dat de kosten voor het tweede deel hoger zullen zijn naarmate het gebruik van het graf verder in de toekomst ligt. 

Indexering

De tarieven wordt jaarlijks geïndexeerd met het indexcijfer dat vastgesteld wordt door het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). BIBIN publiceert jaarlijks de nieuwe tarieven op de website.

Grafplaats 

U verwerft een gebruiksrecht op de begraafplaats, maar niet een exacte grafplaats met grafnummer. U ontvangt een bevestiging van het betaalde bedrag.

Bij het verwerven van meerdere gebruiksrechten kunnen de grafplaatsen desgewenst naast elkaar worden gereserveerd. Dit dient u duidelijk te vermelden bij de aanvraag.

 

Kostenopbouw begraafplaats per 1 juli 2021
Deel 1 € 1300,-
Deel 2 € 1465,-
Totaal per graf € 2765,-