Telefoon: +31 30 737 00 25 Ma t/m vr (08:30 – 13:00) info@bibin.nl

Nieuws

Aankoop en overdracht van een stuk grond van 13.350 vierkante meter in Tiel voor de oprichting van een islamitische begraafplaats

De Meern, 18 december 2023

In de naam van Allah, de meest Barmhartige, de meest Genadevolle.

Met vreugde delen wij mee dat op 14 december 2023 een historisch gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Het betreft de aankoop en overdracht van een stuk grond van 13.350 vierkante meter in Tiel voor de oprichting van een islamitische begraafplaats die op deze bijzondere dag succesvol bij de notaris is afgerond. Mede dankzij de uitstekende en soepele samenwerking tussen Moskee El Hassani, Stichting BIBIN en de gemeente Tiel zijn wij met vertrouwen een totale transactie van €495.000,- euro aangegaan. Het totale bedrag is inclusief de kosten die zijn gemaakt in het voortraject, overdrachtsbelasting en overnamekosten.

In aanwezigheid van belangrijke vertegenwoordigers, waaronder broeder Mohammed ‘l Bouny, bestuurslid van Moskee Al Hassani, IKU-leden Mohammed Doufikar en Ali Brom, en BIBIN-bestuursleden Sharief Mohamed, Moussa Aynaou, Aimad Bennouho en Hamed Amrino, is de koopovereenkomst ondertekend en heeft de overdracht plaatsgevonden.

Dit betekent dat we met optimisme uitkijken naar de opening van de begraafplaats, naar verwachting rond juni 2024. Deze mijlpaal is het prachtige resultaat van onze gezamenlijke inzet en samenwerking. Laten we daarom ook samen dit historische moment vieren en vooruitkijken naar een toekomst waarin we onze dierbaren op deze nieuwe rustplaats kunnen gedenken.

Binnenkort zullen we met gedetailleerde informatie komen over de start van onze campagne voor het inzamelen van geld ten behoeve van deze prachtige begraafplaats in Tiel.

Deel deze boodschap zoveel mogelijk en profiteer mee op de weg van ALLAH subhannaho wa ta’ala.

Barak ALLAH hoe fie koem voor jullie vertrouwen. Moge ALLAH subhannaho wa ta3ala jullie rijkelijk belonen.

Allah geef ons het goede op deze wereld, en geef ons het goede in het hiernamaals en bescherm ons tegen de straf van de hel..!!

Namens het bestuur,
Hamed Amrino
Voorzitter stichting BIBIN