Telefoon: +31 30 737 00 25 Ma t/m vr (08:30 – 13:00) info@bibin.nl

BIBIN

Wie zijn wij

Wie/wat is BIBIN?
BIBIN is een stichting die zich inzet om Islamitische begraafplaatsen in Nederland te realiseren.

Waarom Islamitische begraafplaatsen?
Moslims die komen te overlijden moeten volgens de regels van de Islam begraven worden. Een graf moet voor onbeperkte tijd in stand worden gehouden (Eeuwige rust).
Op niet-Islamitische begraafplaatsen kunnen graven op termijn ontruimd worden en als moslims willen we dat juist niet. Deze begraafplaatsen kunnen de garantie van eeuwige grafrust niet garanderen. Sterker nog, de kans is zeer groot dat, op termijn, de graven op niet-Islamitische begraafplaatsen ontruimt zullen worden. Dit is niet om paniek te zaaien maar echt de realiteit.

Waarom is BIBIN nodig?
De overheid beschouwt het niet tot haar taak om Islamitische begraafplaatsen op te zetten. Uitvaartorganisaties zijn helaas ook niet geïnteresseerd om dat te doen.
Een aantal moslims heeft daarom aandacht besteed aan dit onderwerp en is zich gaan inzetten om eeuwige grafrust voor moslims die in Nederland begraven willen worden te organiseren. Zij hebben zich verenigd in de stichting BIBIN (Bijzonder islamitische Begraafplaatsen in Nederland).
Een eerste begraafplaats die BIBIN wil realiseren is in Zuidlaren, waar naar schatting tussen de 1400 en 1800 overleden moslims begraven kunnen worden. Daarna zal verspreid over Nederland meerdere Islamitische begraafplaatsen opgezet worden.

Is BIBIN een commerciële organisatie?
Het moet bij iedereen en vooral ook bij alle moslims duidelijk zijn dat BIBIN absoluut geen winstoogmerk heeft. De mensen die betrokken zijn bij BIBIN hebben slechts één motief om dit werk voort te zetten en dat is maximalisatie van zegeningen van Allah Subhanahu Watallah.
Dat is ook de reden waarom wij een beroep doen op alle moslims in Nederland om geld te geven voor dit nobele doel.
Hierbij willen wij zo transparant mogelijk zijn want wij realiseren ons dat er een grote verantwoordelijkheid op ons rust als wij geld inzamelen. Hier willen we graag rekenschap voor afleggen, nu en ook in het hiernamaals.

Van wie is BIBIN?
BIBIN is geen eigendom van éen persoon of van het bestuur. BIBIN is van iedere moslim die betrokken wil zijn. Het maakt niet uit wat je afkomst is. Toevallig is er nu een bestuur die het gezicht vormt van BIBIN maar dat wil niet zeggen dat anderen die ook hun/haar steentje willen bijdragen niet welkom zijn. Integendeel, het wordt juist zeer op prijs gesteld als meer mensen mee willen helpen. Daarom is BIBIN van alle moslims en voor alle moslims in Nederland.

Wilt u ook meedoen aan dit mooie, dankbare en zegenrijke project?
U kunt aanmelden als vrijwilliger via deze pagina. Of neem direct contact op.

De stichting bestaat momenteel uit de volgende bestuursleden:
Hamed Amrino (voorzitter)

Moussa Aynaou (secretaris)
Mohamed Benabbou 
Mohamed Sharief 
Aimad Bennouho