Telefoon: +31 30 737 00 25 Ma t/m vr (08:30 – 13:00) info@bibin.nl

BIBIN

Samenwerkingen en ambassadeurs
De volgende organisaties en ambassadeurs hebben een steentje bijgedragen aan het realiseren van de doelen van BIBIN:
Khalid Sinouh

Khalid Sinouh

Ik ben Khalid Sinouh, getrouwd, vader van 2 kinderen en ben voetballer van beroep. Ik heb bij oa. bij Fc Utrecht, Psv, Hsv en Az gevoetbald ook heb ik mogen uitkomen voor de nationale ploeg van Marokko.

Via mijn goede vriend Hamed Amrino, ben ik achter dit mooie initiatief van de stichting BIBIN gekomen

Ik ben zelf in Ned. geboren en mijn kinderen ook. Ik wil dat mijn kinderen als ik begraven word me kunnen bezoeken wanneer zij dat willen. En als je in een ander land(bv. Marokko) begraven wordt dan gaat dat moeilijker.

Daar komt nog bij dat tot op heden er geen mogelijkheden waren voor moslims om in Ned. begraven te worden.

Daarom denk ik dat dit initiatief fantastisch is en veel moslims een keus geeft. Een keus die er nog niet was.

Ik zal deze stichting BIBIN dan ook volledig steunen en waar mogelijk helpen. Ik weet ook zeker dat er vele moslim-prominenten dit initiatief zullen toejuichen en zullen steunen.

Mimoun Ouled Radi

Mimoun Ouled Radi

Ik als moslim wou altijd na mijn dood in Marokko begraven worden. Dit omdat in Nederland de doden na 20 jaar weer worden opgegraven en verplaatst. Maar nu maakt islamitische begraafplaats en uitvaartcentrum BIBIN mij het heel erg moeilijk en makkelijk tegelijk. Nu heb ik ipv 1 keuze er opeens 2! Als ik hier in Nederland begraven word kan ik nu ook voor eeuwig onder de grond blijven en kunnen mijn dierbaren mij bezoeken zonder naar Marokko te hoeven gaan…..ik hoop dat ik nog een paar jaar heb om daar rustig over na te denken, maar ik ben erg blij en onder steun dit mooie initiatief

Sean Klaiber

Sean Klaiber

Ik ben Sean Klaiber voetballer van beroep op dit moment speel ik bij FC Utrecht ik hoorde van mijn goede vriend Samir Amrino dat Bibin in het leven is geroepen zodat moslims in Nederland (als zij ervoor kiezen) begraven kunnen worden . Het is toch raar dat als een vader of moeder overlijdt dat de kinderen de ouders in het buitenland moeten begraven! En als zij behoefte hebben om hun ouders even te bezoeken moeten zij helemaal naar het buitenland dat is toch van de gekke! Ik steun dit initiatief.

Mounir Toub

Mounir Toub

Mounir Toub van 24 Kitchen

Mijn naam is Mounir Toub. Ik denk dat alle moslims in Nederland het idee hebben om in hun moeder/vaderland begraven te willen worden. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat er islamitische regels verbonden zijn aan een begraafplaats. Ook ik heb het idee om begraven te worden in Marokko, maar er komen meer en meer mogelijkheden om in Nederland begraven te worden. In Shaa Allah mag ik daar nog een aantal jaar over nadenken zodat ik weloverwogen de keus kan maken. Ik ben in ieder geval erg blij dat er binnen kort een islamitische begraafplaats met uitvaart centrum komt met islamitische wetten en regels! Ik steun ook ik dit mooie project.

Mimoun Ouaali<br />

Mimoun Ouaali<br />

Salaam, mijn naam is Mimoun Ouaali (Beter bekent als Simon ) ben ruim 25 jaar trainer met redelijk veel succes en als ultieme hoogte punt uit mijn carrière dit jaar verkozen tot beste amateur trainer van Nederland.

Ongeveer een jaar geleden heb ik kennis gemaakt met BIBIN, een stichting die een onafhankelijke islamitische begraafplaats met uitvaartcentrum in Nederland wil realiseren, wat volgens mij uniek is. 

Daarbij geven zij de garantie dat de graven voor eeuwigdurig zijn, net zoals de graven van de Joden. Ik ben deze stichting blijven volgen en zag dat zij heel erg serieus te werk gaan. Kijk bijvoorbeeld naar hun website en de naamsbekendheid die zij nu al genieten. 

Vorige week heb ik met mijn kinderen gesproken en ze het volgende gevraagd “stel dat je moeder of ik zou komen te overlijden, zouden jullie dan willen dat wij in Marokko of hier in Nederland worden begraven?”. Het antwoord kunt U wel raden, zij wensen dat wij hier begraven zouden worden. Dit heeft mij geraakt en aan het denken gezet waardoor ik weer aan BIBIN moest denken. Ik twijfelde geen moment, heb de telefoon gepakt en BIBIN gebeld om te vragen hoe ik hun van dienst kon zijn. Zij vroegen mij of ik een van de ambassadeurs van BIBIN wilde worden. Ik heb geen moment getwijfeld voor deze eer en heb ja gezegd.

Ik sta volledig achter dit mooie project en vraag iedereen die een steentje bij wil dragen met wat dan ook om contact op te nemen met BIBIN.