Telefoon: +31 30 737 00 25 Ma t/m vr (08:30 – 13:00) info@bibin.nl

BIBIN

Uitvaart

Uitvaartondernemingen en uitvaartverzekeringen

Stichting Bijzondere Islamitische Begraafplaatsen In Nederland (BIBIN) benadrukt dat zij houder en exploitant is van een bijzondere begraafplaats op grond van artikel 37 Wet op de Lijkbezorging. BIBIN is dus geen uitvaartonderneming of uitvaartverzekeraar.

De kosten voor een graf op Riyad Al Jannah zijn altijd exclusief de kosten voor de uitvaart. Op onze site leest u welke kosten BIBIN rekent voor een graf en wat daarbij is inbegrepen. BIBIN heeft geen invloed op de kosten die u betaalt voor de uitvaart of aan uw verzekeraar.

Wat regelt een uitvaartonderneming voor u?
Uitvaartondernemingen dragen zorg voor de begrafenis. Zij zorgen onder andere voor:

het ophalen van de overledene op de plek van overlijden;
de rituele wassing; het lichaam in doeken wikkelen;
het plaatsen van de overledene in een lijkkist;
opbaring van de overledene tot het moment van de begrafenis;
transport van de overledene naar de begraafplaats.
De kosten die hiervoor worden betaald aan de uitvaartonderneming. BIBIN staat hier los van. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van de prijzen die uitvaartondernemingen hanteren en van de wensen van de overledenen/nabestaanden.

We begrijpen dat bij het overlijden van een dierbare haast is om hem/haar snel te begraven. Laat u zich daarom nu al goed informeren en vraag offertes aan bij verschillende uitvaartondernemingen.

Ieder uitvaartonderneming kan BIBIN benaderen om een moslim in Riyad al Jannah te laten begraven.

Uitvaartverzekering
BIBIN sluit zelf geen uitvaartverzekering af. Indien u interesse heeft voor een dergelijke verzekering, neemt u dan zelf contact op met een organisatie die een uitvaartverzekering aanbiedt in Nederland.

Uitvaartverzekeringen zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn verzekeringen die bij overlijden een vast bedrag uitkeren en er zijn ook verzekeringen die de uitvaart verzorgen tot een bepaald bedrag. Als de totale kosten van de uitvaart en het begraven hoger zijn dan wat de uitvaartverzekering uitkeert, dan zal het verschil moeten worden betaald door de nabestaanden van de overledene. Het is voor BIBIN dan ook niet mogelijk om te beoordelen of iemand wel of niet voldoende verzekerd is. Dat moet de verzekerde zelf doen.
Het is natuurlijk ook mogelijk dat u het benodigde bedrag zelf opzij legt. In dat geval is het niet nodig om een verzekering af te sluiten.

Bibin heeft geen invloed op de kosten van de uitvaartverzorger.
Het plaatsen van de overledene in een kist, u kunt bij ons zonder kist begraven.

Klik hier om te doneren

Adres
Strijkviertel 46C
3454PN De Meern

Contact
Tel: +31 30 737 00 25
Ma t/m Vr (08:30 - 13:00)

Mail: info@bibin.nl