Telefoon: +31 30 737 00 25 Ma t/m vr (08:30 – 13:00) info@bibin.nl

Nieuws

Inzamelingsactie voor grootste Islamitische begraafplaats

De Stichting Bijzondere Islamitische Begraafplaatsen In Nederland (BIBIN) wil met een inzamelingsactie voldoende geld verzamelen om in Zuidlaren een van de grootste islamitische begraafplaatsen van West-Europa te realiseren.

Vorig jaar werd al bekend dat BIBIN vergevorderde plannen heeft voor 1400 eeuwigdurende graven in het Drentse plaatsje Zuidlaren. De nieuwe laatste rustplaats moet Ryjad al Jannah gaan heten en zal veel weg hebben van een militaire begraafplaats, aldus voorzitter Hamed Amrino destijds tegen De Telegraaf: „Een mooi grasveld met witte paaltjes met daarop de naam van de persoon die overleden is. Niet meer en niet minder. Het mag geen tekenen van rijkdom en weelde vertonen. Het moet er sober uitzien.”

Het beoogde terrein met een oppervlakte van 5.400 vierkante meter heeft al jaren de gemeentelijke bestemming van begraafplaats. Eigenaar Floor van Randen wil de grond verkopen, maar alleen nadat het overeengekomen geldbedrag is overgemaakt.

De kosten voor het realiseren van de laatste rustplaats vallen überhaupt hoger uit. Zo moet de grond opgehoogd worden, is er het nodige onderhoudswerk aan het groen te verrichten en zijn er bouwplannen voor een klein ontvangstgebouw. Hiervoor wordt op 24, 25 en 26 mei drie dagen lang een livestream-uitzending gehouden op Islaam TV.

Uitvaartorganisatie Monuta liet eerder weten dat er steeds meer behoefte is aan islamitisch begraven in Nederland. Daar waar de oudere generatie ervoor kiest begraven te worden in de streek waar ze zijn opgegroeid, kiezen hun kinderen veel vaker om hier begraven te worden, zo signaleert Monuta. BIBIN-voorzitter Amrino: „De integratie is rond als moslims in Nederland begraven kunnen worden. Dat is het laatste deel van de volledige integratie dat nog miste.”

Lees het volledige bericht op: Telegraaf.nl

 

BRON: https://al-yaqeen.com/nieuws/inzamelingsactie-voor-grootste-islamitische-begraafplaats/